• Okategoriserade
  • 0

Mycket politik

Det är mycket politik just nu när alliansen har regerat halva mandatperioden. Ministrarna får mycket plats i tv och får debattera mot oppositionen kring sin politik. Tyvärr blir det ju rätt trist, som vanligt. Häromdagen såg jag Göran Hägglund prata bland annat om äldrevården. Han sa till exempel att regeringen nu ”satsar en tredjedels miljard” på äldreomsorg. Oj då, en miljard är ju mycket pengar. En tredjedels miljard borde ju vara ganska mycket pengar. Fast det blir bara ungefär en miljon kronor per kommun. Det är ju inte så mycket. Undrar vad det räcker till. I morse var det arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin som debatterade mot Sven-Erik Österberg från socialdemokraternas jobbrådslag. De skulle ha behövt lite fler argument måste jag säga. Littorin pratade hela tiden om att de har hjälpt massor av människor ut ur ”utanförskapet”. Vad är det för larv? De har fått jobb helt enkelt. Det kändes bara inövat och konstlat. Sen tycker ju Moderaterna att de har gjort nåt helt fantastiskt när de har rabatterat arbetsgivaravgiften för ungdomar. Hela 9 miljarder har det kostat. Socialdemokraterna vill ta bort rabatten och i stället sätta in andra åtgärder. Littorin tjatade då på om att sossarna ville höja skatten för ungdomar med nio miljarder. Jag tyckte att det var att dra argumentet ett steg för långt, men om han bara inte hade tjatat så mycket om det så hade jag kunnat köpa det. Nej, det är dags för politikerna att lära sig några fler argument att ta till, och sluta upp med att kasta siffror på varandra som ingen ändå kan verifiera.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.