• Okategoriserade
  • 2

Etik ska spela roll

I går blev det klart att Veolia mister uppdraget som operatör för Stockholms tunnelbana till fördel för MTR. Vd och styrelse bedyrar att Veolias engagemang i Israel inte har haft någon inverkan på beslutet. Jag undrar varför. Veolia bryter uppenbarligen mot folkrätten med sitt spårbygge in i områden som är ockuperade av Israel. Sånt ska inte den offentliga sektorn stödja. Nu blev det inte heller så, men det visar på en brist när det gäller upphandlingar. Självklart ska etiska frågor spela roll vid offentliga upphandlingar. Men antagligen fanns inte några sådana krav med i underlaget för upphandlingen, så då kan man inte komma med det i efterhand.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fram tills beslut är fattat så vet man heller inte vem som står bakom vilket anbud.

  2. Mattis skriver:

    Ja just ja. Det är ju bra i och för sig. Gäller det alla upphandlingar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.