• Okategoriserade
 • 2

Kass form på Form

Tidningen Form lanserade sin redesign förra året, om jag inte minns fel. Då tyckte jag att den var riktigt snygg. Den gav plats åt både text och bild och hade en egen stil. Nu är det dags igen. Tidningens nye chefredaktör vill sälja mer och rikta sig till massorna. Han vill att folk ska diskutera form på stan. Så då gör han en tidning med dålig form. Den nya Form är inte läsvänlig. Texten är gluggig och svårläst. Inte minst det faktum att texten inte har några indrag bidrar till detta. Det kan ge intryck av att texten inte är uppdelad i stycken utan bara flyter på. Det är inte så man lockar läsare. Kanske borde han ta tag i webbplatsen i stället. Den har det inte hänt nåt med sedan 2005.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Kerstin skriver:

  Här kan du läsa mer om nya Form: http://shampoorising.typepad.com/shampoo_rising/2008/02/om-tidskriften.html

  Inte nådigt!

  Annars har jag hört en del inside om Form, eftersom en kompis till mig frilansade en dag i veckan på den gamla tidningen (skrev om glas, porslin och konsthantverk) och var den enda som fick vara kvar när de fast anställda sparkades när tidningen fick ny regi. Men just nu är hon föräldraledig, så jag vet ingenting från henne om den senaste redesignen.

 2. Mattis skriver:

  Jag kan bara hålla med skribenten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.