• Okategoriserade
  • 0

Guld+Guld

I dag kom nya numret av Ikea Family-tidningen. Alltid lika snygg och kul att bläddra i, men längst bak har de en helsida med alkoholreklam. Jag fattar ingenting. Ikea är ju det snälla företaget. Med tanke på att självaste Ingvar Kamprad är nykter alkoholist så borde de tänka sig för ordentligt. Det finns dessutom en tv-kanal som blandar bra och dåligt. Kanal 5 visar nämligen serien Malmvägen, där Johnnie och Mattias från Room Service tar hand om ett gäng ungdomar och sätter dem i arbete. De visar prov på bra engagemang när de tar användandet av droger på allvar och försöker hjälpa vissa deltagare att inse problemen. Direkt efter programmet visar Kanal 5 en trailer för sitt program Drickbart, som handlar om alkohol. Min mamma hade dessutom mage att kräva att få dricka alkohol på min födelsedagsfest. Och om jag inte bjöd så skulle hon ta med sig. Jag har aldrig hört på maken. Under dagens lunch blev det inte mindre än två OS-guld. Redan söndertjatat, men det var bra stämning på nya pizzerian. I curlingen tog de svenska herrarna sin tredje raka vinst i gruppspelet. Det ser bra ut! När det gäller tv-sändningarna från Turin så tycker jag att stämningen i studion är alltför avslappnad. Programledarna tar det hela med en klackspark och jag blir inte klok på gliringarna mellan Peter Jidhe och Jan Rippe. I dagens guldyra kändes det dock lite mer okej. Dessutom kan jag meddela att rodel heter luge (uttalas lüzh) på engelska. Ordet rodel kommer från tyskan och luge från franskan. Sporten kommer från början från Schweiz, där man ju pratar både franska och tyska. Jag gick tidigt från jobbet i dag för att hinna tvätta. Dessutom passade jag på att sätta upp nya gardiner, köpa några nya till och sätta upp dem också.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.