• Okategoriserade
 • 4

Mycket att ordna

Det är som vanligt mycket att ordna inför en flytt. Det ska packas och städas och flyttas abonnemang och göras adressändring. I dag har jag adressändrat och flyttat mitt bredbandsabonnemang (det tog de bara 495 kronor för, det var ju snällt). Jag försökte också flytta min fasta telefon och skaffa ett elabonnemang. Men det gick inte alls. I dag är det min hyresvärd som står för elabonnemanget, och jag betalar. Jag har alltså inget eget abonnemang, men nu är det dags. Det första jag tänkte på var Fortum, eftersom det är dem jag får el av i dag. Men sen kom jag på att GodEl finns ju. Det är ett bra elbolag som skänker sin vinst till välgörande ändamål. Eller rättare sagt så ska de göra det. De är så nya att de ännu inte börjat gå med vinst. Men där vill jag i alla fall vara kund nu när jag kan välja elbolag själv. Men för att kunna skaffa en elleverantör så måste man först skaffa ett nätavtal, och det gör man hos dem som äger nätet, i det här fallet Fortum. Så jag ringde till Fortum, men de kunde inte hjälpa mig eftersom jag inte kunde anläggningsid för elmätaren till min lägenhet. Det hjälpte inte att jag har namnet på den som bor där nu och lägenhetsnumret. Damen i kundtjänst berättade att centralen kan finnas på ett annat gatunummer än det jag bor på, eller till och med på en annan gata. Lösningen är att ringa hyresvärden, Wallenstam, och be att få numret till tjejen som bor där nu. Men Wallenstams kontor hade redan stängt, så jag får helt enkelt vänta till nästa vecka. Samma sak var det med den fasta telefonen. De kunde inte heller hitta tjejen som bor där nu. Det kan ju helt enkelt vara så att hon inte har nån fast telefon, och då blir det ju extra klurigt. Tjejen i kundtjänst pratade om att jag skulle kolla upp vad grannarna heter och lite sånt. Vi får se hur mycket information jag behöver samla in för att kunna flytta min telefon. I dag upptäckte jag dessutom att den soffa som jag hade tänkt köpa är beställningsvara (det borde stå på webben). Jag blev lite misstänksam när den inte fanns på lager i ett endaste Ikea-varahus i hela landet. Så jag stack tidigare från jobbet och åkte ut till Ikea för andra gången den här veckan och beställde en soffa. Den kommer preliminärt redan den 19 december, tidigare än jag trodde. Dessutom hade jag också upptäckt att den var 1.500 kronor billigare än jag först trodde. Tillsammans med lite småplock kom jag ändå upp i 5.000 kronor och fick ett presentkort på 500 kronor på köpet.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Kerstin skriver:

  Fast IKEA:s leveransdatum ska man inte lita så benhårt på. Vilken soffa är det då?

 2. Mattis skriver:

  Det tänkte jag inte avslöja här.

 3. Åsa skriver:

  Jag har GodEl. Det var ett jäkla jobb att fixa bytet eftersom man ju ändå måste tjafsa med Fortum. Med det är värt att krångla för att handla av dom goda.

 4. Mattis skriver:

  Det verkar dessutom som att elbolagen generellt har ganska missnöjda kunder. Kanske beror det på sånt här krångel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.