• Okategoriserade
 • 3

Ransonerade lussebullar?

I dag var vi och hälsade på hemma hos Kerstin i Uppsala. Lisa var också där så att vi fick träffa Elias. Och så var ju så klart Kerstin och Bos barn där. När man är hos Kerstin kan man räkna med gott fika och det blev det så klart. Det var lussebullar med Kerstins specialrecept och pepparkakor i mängder. På vägen hem stannade vi vid en Statoil-mack för att tanka. Jag såg då en konstig skylt för lussebullar. Man fick köpa tre för 20 kronor, men tio för 68 kronor. Det blev alltså dyrare ju fler man köpte. Är det så stor efterfrågan på lussebullar att man premieras om man inte köper så många?

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Hull skriver:

  Den där prissättningen kan faktiskt vara logisk (om än väldigt märklig.

  Om man utgår från att varje bulle kostar 6,80 och att macken inte vill jiddra med femtioöringar… Då är både 3 för 20 och 10 för 68 helt korrekt.

  Fast jättetroligt är det förstås inte.

 2. Kamilla skriver:

  Jag var på en mack igår och skulle köpa lussebulle. Det fanns två sorter: "lussebullar" och "lussebullar med saffran". Jag trodde skillnaden var att de med saffran i hade pärlsocker (!) på sig, men efter att ha ätit min "lussebulle" misstänker jag nästan att skillnaden var att…den ena hade saffran i sig. Fast jag vet inte, köpeslussebullar är ju oftast väldigt trista.

 3. Mattis skriver:

  Det låter som en ganska rimlig skillnad med tanke på skyltningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.