• Okategoriserade
  • 0

Leve demokratin!

På väg till affären i dag såg jag att nån hade sprejat “Död åt demokratin” under en viadukt. Det fick mig att tänka på UNF och vårt demokratiarbete. Jag tycker helt enkelt att vi är för dåliga på det. Inom UNF kan vi erbjuda en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att lära sig demokratins spelregler, men vi utnyttjar det för lite. Ju mer vi skolar våra medlemmar, desto mer kan de påverka i våra frågor framöver. Hur gör man egentligen när man åker taxi? När jag åker taxi själv (det händer inte alltför ofta) så sätter jag mig alltid fram. I dag såg jag dock en tjej som hoppade in i baksätet. Det känns lite fel tycker jag. Som att säga “där sitter såna som du som kör taxi och här sitter såna som mig som har råd att åka taxi”. Eller kanske är det bara jag som är överkänslig. När jag gick genom Rålambshovsparken var det fullt av folk som rastade sina hundar. Ibland går dock hundägarna lite för långt, som den stackars hunden som hade fått ett halsband med blinkande lysdioder. Den stackars dobermanen måste ha tyckt att det var pinsamt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.