• Okategoriserade
  • 0

Söndag 27/8

Jag hatar Tunabyggens tvättstugor! Igår var det dags att tvätta igen. Och inte nog med att jag irriterar mig på betalkortsystemet, nu blev min tvätt inlåst också! Tunabyggen har för länge sedan infört betalkortssystem i tvättstugorna på det område där jag bor. Det var en chock för mig när jag flyttade hit hur idiotiskt systemet är. Varje liten grej kostar pengar, och vill man sen torka sin tvätt, ja då blir det knepigt. Säg att man vill hänga in sin tvätt i torkrummet, då får man betala för 30 minuter. Det finns ju inte en chans att det hinner torka där inne på en halvtimme. Så antingen struntar man i det och försöker hänga all tvätt i sin lilla lägenhet eller så får man gå ner och betala på nytt varje halvtimme tills tvätten är torr. Men då dyker nästa problem upp. Ett tvättpass är tre timmar. Så man måste hinna tvätta all tvätt och få den att torka på den tiden. Vill man sen dessutom mangla några lakan, ja då blir det tajt om tiden. För när nästa person kommer, så kan de låsa tvättstugan. Man använder då sitt bokningslås till att blockera kortläsaren som används för att låsa upp dörren till tvättstugan. Jag hade ju som vanligt lämnat kvar tvätten i torktumlaren och i torkskåpet. När jag kom ner en halvtimme efter att min tvätttid slutat, för att hämta tvätten, ja då var det låst. Snacka om att jag blev förbannad. För det första är det ju idiotiska regler, men att sen ha mage att låsa tvättstugan fastän man vet att någon har sin tvätt kvar därinne… En halvtimme senare gjorde jag ett nytt försök, och då hade den otrevliga damen som tvättade efter mig redan vräkt ur all tvätt ur torktumlaren trots att hon inte alls börjat använda den själv. Sen gav hon mig information om hur det fungerade med tiderna. Och jag kunde minsann ringa Tunabyggen och fråga om jag ville! Vad snällt att hon lät mig göra det. Här ska klagas!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.