Jag bygger ett soffbord

Det började med att jag köpte nya soffor, och då passade inte mitt slitna gamla soffbord längre. Jag behövde nåt nytt, men trots mycket letande hittade jag inget som jag gillade och som passade. Så då bestämde jag mig för att göra ett själv.

Det två nya sofforna står i vinkel mot varandra, så jag tänkte att en stor halvcirkel skulle passa bra. Eller egentligen är det en halv donut. Jag började med att skissa lite i datorn på hur det skulle kunna se ut, med utgångspunkt i måtten på det skivmaterial jag skulle använda. Sen klippte jag ut bordet i verklig storlek i papper.

Storleken kändes rätt, men jag insåg att jag behövde kapa av hörnen så att bordet skulle bli mer praktiskt. Så jag skissade vidare och kom fram till det här resultatet.

När jag var klar med ritningen laddade jag upp den till en sajt på nätet där man kan få sin design utskuren i olika material med hjälp av laser. Företaget heter Cotter och här kan du testa själv: cotter.se.

Efter tre dagar hade de gjort klart skivan och skickade den med UPS. Dagen efter levererades den hem till mig. Jag skruvade på ben som jag efter mycket letande hade hittat på Panduro. Den mörka kanten kommer av att träet har blivit bränt av lasern.

Sen var det bara målningen kvar. Vit grundfärg och sen den slutliga grå färgen.

Målningen är klar!

Bordet är på plats. Det lilla bordet är tänkt att stå i hörnet där sofforna möts. Det behövs något där inne i hörnet. för annars blir bordet för långt bort för den som sitter där.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.