Billigare bredband – och försäkring

Häromveckan tänkte jag att jag skulle skaffa mig snabbare bredband hemma. I dag har jag 100 Mbit, och jag tänkte att jag skulle kliva upp till 250 Mbit. Så jag gick in på sajten för det öppna nät som min lägenhet är ansluten till, och började kolla priser. Då såg jag att det abonnemang som jag hade inte kostade 199 kr/mån som jag betalade, utan endast 139 kr/mån. Jag betalade alltså 43 procent extra helt i onödan. Så jag kontaktade min leverantör, som då sänkte mitt pris till 139 kr/mån – och jag sparar 720 kronor om året. Internetleverantören fick en lägre intäkt i stället för en högre, för jag blev så nöjd med det längre priset att jag struntade i att byta till en högre hastighet.

När jag skaffade hemförsäkring till min nya lägenhet kostade den 1.795 kronor per år. När den förnyades i december förra året landade priset på 2.897 kronor. En höjning med hela 60 procent på fyra år. Nu var det alltså dags att byta. Jag jämförde priser, och hittade en bra försäkring som kostar 1.920 kronor per år. Nu vet jag inte vad min gamla försäkring hade kostat för det kommande året, men med samma prishöjning som tidigare hade priset landat på 3.332 kronor. Nu sparar jag minst 1.000 kronor per år på att byta.

Det gäller att hålla koll på sina abonnemang så att man inte håller på och betalar en massa pengar i onödan.

Ett annat tips för att hålla koll på sina utgifter är Greenely. Det är en app där du kan se statistik över din elanvändning. Du ger appen tillåtelse att hämta data från din elnätsleverantör, och den presenteras sen på ett snyggt sätt. Det är lite kul att kunna se hur elförbrukningen utvecklas från år till år, månad till månad och vecka till vecka. Du kan också tävla med andra hushåll i samma storlek.

När jag började använda Greenely var det bara en app för att se sin användning. Nu har de även elavtal, men jag har kvar mitt gamla vanliga elavtal hos Godel.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.