• Okategoriserade
  • 0

Jag knaprar piller

Det har blivit mycket piller den här veckan. Jag käkar Alvedon och Kåvepenin och Noskapin och Zyx och Bafucin. Och snart är jag nog frisk. I vanliga fall vill jag knappt ta en Alvedon, men Noskapin känns som en mer otäck medicin. Jag har tagit det eftersom jag har haft en rejäl rethosta som hållit mig vaken på nätterna. Ett litet piller mot rethosta alltså. Det låter konstigt, men det funkar faktiskt. Så här står det på bipacksedeln: ”Noskapin dämpar hostreflexen genom påverkan på hostcentrum i hjärnan”. För det första känns det inte så kul med medicin som påverkar hjärnan, men det funkar ju så jag är nöjd ändå. Och jag antar att alla värktabletter påverkar hjärna på ett eller annat sätt, bara att det inte är lika uppenbart. Men det där med hostcentrum? Hur stort är det centrumet? Jag förstår att man pratar om språkcentrum och syncentrum i hjärnan, men hur många hjärnceller behövs det egentligen för att hosta?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.