• Okategoriserade
  • 2

Gör nåt då!

Vår EU-minister Cecilia Malmström, fp, var tidigare EU-parlamentariker. Hon kämpade då för att EU-parlamentets flyttande mellan Strasbourg i Frankrike och Bryssel i Belgien skulle få ett slut. Varje vecka byter parlamentet ort, och det kostar 200 miljoner euro per år. Det finns en kampanjsajt som heter One Seat, och som har samlat in 1,2 miljoner namn för att detta ska bli verklighet. Cecilia Malmström står överst på listan över dem som stödjer initiativet. Men det var då. Nu är hon EU-minister och då kan man inte tycka hur som helst. Regeringen har nämligen inga planer på att driva frågan om att EU-parlamentets flyttkarusell ska ta slut. Detta verkar ju förstås lite konstigt, eftersom det var en stor fråga för Cecilia Malmström. När hon blir intervjuad i tv om varför hon inte arbetar för detta som minister är hennes enda försvar att sossarna minsann inte heller gjorde nåt åt det när de satt vid makten. Visst, så är det säkert, men herregud, hon går väl inte i lågstadiet? Skylla ifrån sig borde politiker sluta upp med.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Erik Wagner skriver:

    Är inte den frågan löst i och med takraset i Sb? Jag tror att flyttkalaset är inställt för alltid, men jag kan ha missuppfattat det.

  2. Mattis skriver:

    Tyvärr inte. De kommer att resa igen. DN berättar mer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.