• Okategoriserade
 • 5

Kyrka eller inte

Häromveckan hade Metro en stor rubrik på förstasidan: ”4 av 10 får inte begravas i kyrkan”. Det hela handlade om att de som gått ur kyrkan inte har rätt till en begravning i kyrkan. Jag tyckte att rubriken var lite konstig, och att det borde stå ”4 av 10 vill inte begravas i kyrkan”. Om man har gått ur kyrkan så måste det ju vara för att man inte tror på gud, och om man inte tror på gud så vill man ju inte begravas i kyrkan. En präst uttalar sig och säger att de försöker följa människors vilja så långt det är möjligt. Han menar alltså att de så långt det är möjligt försöker att inte begrava folk i kyrkan om de inte är medlemmar. Det är tydligen så att anhöriga vill ha begravningen i kyrkan, även om den avlidne inte var medlem. Jag skulle bli sur om jag blev begravd i kyrkan mot min vilja. Den som ändrar någon sista vilja tänker mer på sig själv än på den döde. Och eftersom folk som tror på gud också tror på ett liv efter döden så borde de vara på sin vakt. Kanske kommer det en ande och hemsöker dem.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Jörgen skriver:

  Var ska man vara om inte i kyrkan…?

 2. Mattis skriver:

  Där har jag nog inget bra svar. Jag har aldrig varit på en begravning som inte varit i kyrkan.

 3. Kamilla skriver:

  Begravningskapell, tror jag bestämt.

 4. Mattis skriver:

  Det låter kyrkligt och trist.

 5. Mikael L skriver:

  Man kan vara i vilken lokal som helst, hemma, i kvarterslokalen, sommarstugan etc, och hålla någon form av tack cermoni om man vill. Finns bara några förhållningsregler, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Borgerlig_begravning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.