• Okategoriserade
 • 6

Nya linser

I går var jag hos optikern för en synundersökning. Det ska man göra varje halvår när man har linser, för att se att allt är okej. Den här gången var det inga problem alls, och eftersom mina linser nu finns i en starkare variant så fick jag ett nytt recept. Men några linser köpte jag inte. I Synsams butik kostar de nämligen 1.075 kronor per öga. Man får då sex linser och klarar sig i ett halvår. För ett år blir det då totalt 4.300 kronor, plus två synundersökningar för 500 kronor styck och lite linsvätska och annat man behöver. Allt som allt blir det runt 5.500 kronor. ”Vill du beställa linser nu eller köper du på nätet?” frågade min optiker. ”Där kostar de väl runt 900 kronor.” Jag svarade att jag hade hittat dem på nätet för 500 kronor. Och dessutom kostar de 798 kronor i deras egen webbshop. Hur någon skulle vilja köpa dem i butik och betala flera hundra mer kan jag inte förstå. I andra butiker på nätet finns samma linser att köpa för 489 kronor per öga. Summan på ett år blir då 1.956 kronor plus synundersökningar och tillbehör. Totalt blir det runt 3.150 kronor. Det blir en besparing på mer än en månadshyra.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Lydia skriver:

  Jag har haft linser i drygt 15 år, från början kollade jag också ögonen vare halvår, nu kollar jag vid behov, ungefär… Jag lever efter devisen att man nog lär känna i ögonen när något går åt fel håll…

 2. Mattis skriver:

  Jag kommer säkert också att bli så där efter ett tag, men jag vill verkligen inte att det ska hända nåt med mina ögon.

 3. Kenneth skriver:

  Jag kör också via nätköp. Hittade mina synsamlinser på yourlenses.com Mycket billigare och mycket smidigare än på Synsam. Är cirka halva priset. Dessutom kan man köpa optikerbesök för 350 kr istället för Synsams 500 kr.

 4. Mattis skriver:

  Jag såg också det där med synundersökning. Det verkar vara en bra grej.

 5. Åsa skriver:

  Hos min optiker kostar linser med vätskor, inklusive synundersökning 995kr per halvår. Väldigt bra optiker!

 6. Mattis skriver:

  Det beror kanske på vilken sorts linser man har. Mina dygnet runt-linser är ju dyrare än andra sorter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.