Annonsfrihet

Sveriges Annonsörer går ut i en kampanj och beklagar sig över att det finns regler kring reklam. Just nu är de upprörda över att de inte får visa så mycket hud i reklamen. De pratar om att försvara rätten att annonsera som de vill, och att det jobbet är viktigare i dag än någonsin. I en av annonserna driver de även med att cigarettpaketen har varningstexter och tycker att politiker inte ska besluta om förpackningsdesign. Men det är just som motvikt till såna här intressen som politiker behöver ta vettiga beslut. Dessutom har Sveriges Annonsörer mage att påstå att det handlar om tryck- och yttrandefrihet. Det gör det verkligen inte. Det handlar om att de vill kränga så mycket grejer som möjligt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.