Upptäcktsfärd på midsommar

I går på midsommarafton kom Johanna och Totte över och lagade mat. Vi åt kyckling som vi lagade i ugnen tillsammans med sötpotatis, morötter, paprika, rosmarin och getost (obs, äckligt!). Till det åt vi stora mängder vitlöksbröd. Mumsigt! Johanna hackar grönsaker med vassaste kniven. Totte skalar sötpotatis. Och nu är det klart! Sen gjorde vi som pensionärer brukar göra och tog en promenad på maten. Vi nästlade oss in i ett villaområde här intill och upp på ett berg. Där hittade vi många spännande saker. Dels hittade vi mängder med bikupor och vad vi tror är en föreningslokal för biodlare. Bakom huset stod ännu fler bikupor på hög. Sen hittade vi en utsiktsplats med nån slags gammal militärinstallation som såg ut som ett skyttevärn. Efter det hittade vi en föreningslokal för en brevduveklubb. Sånt trodde jag inte ens fanns. Men den verkade ganska tillbommad. Intill den lokalen hittade vi en utsiktsplats till. Utsikt över stan. Brevduveklubbens lokal. Vi fortsatte vår strapats och lyckades ta oss helskinnade ner på andra sidan berget. Och där stod den: midsommarstången! Vi passade på att ta några bilder på oss tillsammans med den. Johanna och Totte förundras över midsommarstången. ”Jorå, den här har jag byggt.” Sen gick vi hem. (Och åt rabarberpaj.)

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Kamilla skriver:

    Varför står rabarberpajen inom parentes? Det känns spontant mer som att det borde stå i fetstil. Mums, ju.

  2. Mattis skriver:

    Jag tyckte att “ùSen gick vi hem”ù var ett sånt bra slut. Men sen åt vi ju rabarberpaj också – och det var jättegott. Och så såg vi “ùGoodbye Lenin”ù också.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.