De snodde min form!

I dag fick jag en informationsbroschyr om Internationella torget i brevlådan. Internationella torget är en del av Bok & Bibliotek som hålls på Svenska mässan 27–30 september. Förra året gjorde jag broschyren, och nu är det något företag som har gjort den. Och de har snott min form! Det är samma upplägg, samma form och samma typografi. Fast sämre. Den känns helt enkelt inte så genomarbetad och den är ganska svårläst på sina ställen. Den största skillnaden är att de har roterat färgerna, så att dagarna har bytt färger med varandra. Det är verkligen trist, men det rubbade ändå inte mitt humör, som är på topp denna dag.
Originalet
Kopian
Originalet
Kopian
Originalet
Kopian » Ladda ner min broschyr som pdf
» Ladda ner nya broschyren som pdf

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Jojjo skriver:

  Precis. Sämre. Saknar liksom en viss finess. Känner igen problematiken från ett uppdrag jag gjorde för Scania. Också då var originalet lite mer stilfullt, om jag får säga det själv. Men vad gör man? Har börjat inse att det oftast bara är man själv (med några få undantag) som ser dessa "nyanser". Å andra sidan verkar det ändå funka, finess eller ej. Kan kännas lite nedslående ibland när man tänker på det…

 2. Mattis skriver:

  Jag kommer ihåg Scania-grejen. Det är alltid surt när det händer. Men jag är övertygad om att genomarbetade grejer vinner i långa loppet, även om folk kanske inte ser det vid första anblicken.

 3. Hull skriver:

  Stäm dom jävlarna!

 4. Lydia skriver:

  Trist! Jag tycker att du ska höra av dig till företaget som har gjort den och höra vad de har att säga om saken. Typ kontakta deras kommunikationschef eller vd, så får de kanske åtminstone skämmas lite.

 5. Mattis skriver:

  Nu har jag kontaktat hon som är ansvarig utgivare från Internationella torget, så får vi se om de svarar.

 6. Åsa skriver:

  Jag tycker också att du ska bråka. Hota med att stämma dom så kanske du kan få nån slags uppgörelse.

  Men viktigast: din är mycket snyggare!

 7. Mattis skriver:

  Hota med stämning blir det inget av med, men bråka lite kan jag allt göra. Och tack.

 8. Hull skriver:

  Fast det är kanske inte bara företaget som har gjort tidningen som är skyldiga. Torget-folket kan mycket väl ha trott att de äger rättigheterna till formen…

 9. Mattis skriver:

  Så kan det säkert vara. Men det verkar ju som att de gillade formen, så varför bytte de då företag? Det är det jag undrar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.