• Okategoriserade
  • 0

Bästa filmen

I går såg jag och Anton filmen Storm på bio. Det var den bästa svenska filmen jag kan påminna mig att jag har sett. Den hade verkligen allt, och det är inte så vanligt, speciellt för svenska filmer. Det var bra ljud, bra ljus, bra manus och bra skådespelare. Filmen följer huvupersonen nästan hela tiden, men trots det blir det aldrig trist. Tempot är högt och filmens två timmar går snabbt. Filmen var inte förutsägbar och det gillar jag. I början är huvudpersonen befriande politiskt inkorrekt, och filmen utvecklas till att bjuda på både humor och djupaste allvar. Nån recensent beskrev filmen som en svensk Matrix, men det kan jag verkligen inte hålla med om. Den var mer originell än så. Mitt tips är att gå och se den. Jag ska förresten få en ny granne. Kenneth, som jag besökte på Sri Lanka, ska flytta tillbaka till Sverige igen för att jobba på Centerns riksdagskansli. Eftersom han har hyrt ut sin egen lägenhet så måste han själv hyra i andra hand. Han fick tag i en lägenhet i samma hus som jag bor i. I samma trappuppgång. På samma våningsplan. Hur stora är oddsen? Jag tycker hur som helst att det ska bli trevligt. Ännu en kompis ska skaffa Mac. De fantastiska datorerna sprider sig som ringar på vattnet. Det är bara IT-avdelningen på jobbet som är emot. Tyvärr blev det ingen vinst för Johan och Stacs of Stamina i P3 Guld igår. Men det var stort att de blev nominerade.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.