Sri Lanka del 6

Andra och sista helgen: Det är jul
På fredagen bär det av till Blue Water, hotellet där vi ska tillbringa julhelgen. Det är ett femstjärnigt lyxhotell och det märks. Det är personal överallt, det är snyggt och fräscht. Och självklart har det en lugn och skön stämning. Här ligger vi i solstolar och läser böcker. Vi badar lite i havet och äter god mat.

Hotellet har ett eget litet bibliotek med pocketböcker på olika språk. Några svenska böcker finns det också och jag hittar en som verkar intressant. Tanken är tydligen att man kan ta en bok från biblioteket och byta den mot en som man själv har med sig. En smart idé för resenärer som redan läst ut sina böcker.

På julafton blir det stor julbuffé, de har dukat utomhus på gräsmattan. Riktigt mysigt är det och de har dessutom flera stora isskulpturer som står och smälter i värmen. Ett band spelar under hela kvällen och plötsligt kommer en kör in och sjunger julsånger för oss. På nåt sätt känns det hela väldigt konstigt. Det är inte jul när det är 25 grader varmt. Nån julmat som man är van vid är det ju heller inte fråga om. I stället serveras nudlar och sushi och pasta i en salig blandning. Och till efterrätt finns det många brittiska påfund att välja bland.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.