London för femtioelfte gången

Semester. Tre veckor blev det den här gången. Jag testade en ny grej, nämligen att börja och sluta semestern mitt i veckan. Så här i efterhand känns det som ett mycket bra drag. Före semestern jobbade jag måndag–onsdag, och sen började ledigheten. Efter semestern jobbade jag torsdag–fredag och sen var det helg. Mycket skönt att inte behöva börja igen med en hel arbetsvecka. Fast tre veckor var hur som helst en för kort semester.

Men jag har ju i alla fall två veckors ledighet i november att se fram emot. Då ska jag till Melbourne och Taiwan. Men först: mer om årets semester.

Jag inledde med att åka till London i fem dagar. Där var vädret strålande, och mot slutet av min vistelse gick temperaturen upp mot trettio grader. Om jag ska vara helt ärlig så funderade jag i ett svagt ögonblick på om jag inte hade tröttnat på London. Men det hade jag inte alls. Det finns alltid nya saker att upptäcka.

Den här gången blev det en del shopping, god mat, museer och så en lång promenad längs Regent’s Canal. Min bror och Ove var också där några dagar samtidigt som mig, så vi passade på att ses och käka. Det blev både hawaiianska burgare och belgisk mat. Mycket trevligt!

Min bästa upptäckt under resan var ändå Regent’s Canal. Jag promenerade längs en lång bit av kanalen som går genom stora delar av London. Det är verkligen fint, och där finns massor av husbåtar vid kajerna. De har alla samma långsmala form, eftersom kanalen på vissa ställen är mycket smal. Ofta går man på det som kallas towpath nere vid kanalen, där dragdjuren som drog fram pråmarna på kanalen tidigare gick. Ibland är gången bred och fint utsmyckad, ibland är den gammal och avstängd – helt enkelt för farlig att gå på. Men för det mesta kan man njuta av omgivningarna.

Efter London tog jag det mest lugnt. Jag har dock fastnat i att fixa till inredningen i min lägenhet. Egentligen har jag inte gjort mycket alls sedan jag flyttade in. Men nu är det verkligen dags. Jag har fyndat möbler, inredning och prylar på second hand och verkligen fastnat i det. Just nu håller jag på att göra om vardagsrummet. Det fattas fortfarande några delar, men det går åt rätt håll.

IMG_3967

Fyndade de här rutslipade glasen på second hand. Till halva priset dessutom.

IMG_3918

Hittade en liten sideboard på second hand som passade bra att ställa vid soffan. Den har dessutom två lådor dolda bakom panelen.

Och sen var det dags att börja jobba. Det regnar ju en del nu, men jag har inte gett upp hoppet om sommaren än.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.