• Okategoriserade
  • 0

Måndag 1/8

Lördag kväll. Det regnar fortfarande. Det orangea skenet från lampan hemma hos Totte och Jojjo gör alla lika solbrända, konstaterar Fritte. Dagens besök på Liseberg höll på att regna sönder, men vi höll humöret uppe. Nu sitter vi och försöker komma på låtar med ”regn” i titeln. Det var i torsdags som jag tog tåget till Göteborg. X2000 blev det minsann, och jag som trodde att jag hade bokat intercity. När jag anländer möts jag av tre vänner på stationen. Vi inväntar en till och sen går vi och äter. Fler vänner ansluter. Fredagen tillbringar vi på stan och äter lunch vid vattnet. Vart man än tittar så är det U2. Konserten är samma kväll. Vi struntar i det och äter en fantastisk middag som Kattis svängt ihop. Lördag är det dags för Liseberg. Efter det vanliga dividerandet om åkpass eller inte så slutar det i alla fall med att de flesta har ett åkband. Lite avtrubbad är man, men kul är det i alla fall. Roligast är förstås Balder, med de små båtarna tätt efter, Kanonen åker vi inte ens. Den är trist. Vi köar i timmar för att få mat på BK, och sen äter vi på en veranda där det regnar in. Regnet fortsätter och Anders och Kattis gör ett rådigt ingripande och förser oss alla med varsin regnponcho. Så fortsätter åkandet tills vi är för trötta och bara vill hem. Medan vi väntar på spårvagnen tar vi av oss våra ponchos och slänger i en papperskorg. Fram smyger då en förslagen herre med paraply och lägger ner det vi just slängt i sin portfölj. Kanske ska han sälja dem utanför entrén till Liseberg. Vi fortsätter kvällen hos Totte och Jojjo med god mat och grym musik. Så värst många låtar med regn i titeln blir det inte, så trötta som vi är. Men Fritte har äntligen köpt en Mac! Söndag och åter sol. Vi packar med oss alla (Anders) grejer och beger oss till Slottsskogen för fotografering. Grymma bilder blir det, men min kamera vill inte spara alla. Jag behöver ett snabbare kort. Nu när jag äntligen ska sälja min gamla digitalkamera så blir det ett snabbt kort i stället. (Vill du köpa en Nikon Coolpix 5700? Hör av dig här.) På tåget hem sitter jag bredvid två puckade brudar som jag bara vill säga åt att hålla tyst. Jag räddar mig med Robin Williams live på datorn och musik i öronen. En på det hela lyckad helg, trots blöta skor! I dag har jag varit hos optikern. Jag har ungefär samma synfel nu som då, men precis på gränsen så att jag slipper dyrare glas. Glasögon är tillräckligt dyra ändå.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.