Man ska aldrig säga aldrig

Jag vet, jag vet. Innan jag tog körkort sa jag att jag inte skulle köpa nån bil. Men man kan väl ändra sig? Jag är väldigt sugen på att köpa bil, faktiskt. Speciellt kul skulle det vara till sommaren så att man kan hitta på lite roliga grejer. De här modellerna står på min önskelista just nu:

• BMW 1-serien halvkombi

• Mercedes A-klass

• Mercedes B-klass

• Saab 9-3 sedan

• Volvo S40

Jag har ingen brådska, men jag håller lite utkik på bilannonserna. Man får ju passa på om det skulle dyka upp nåt bra. Men jag borde nog provköra de olika modellerna först, så att jag vet om de förtjänar sin plats på listan. Listan förändras förresten ganska snabbt. För bara ett par veckor sedan sa jag att jag aldrig skulle köpa en BMW – och just nu ligger den bäst till … Mina främsta krav är att den ska ha plats för fyra personer, ha fyra dörrar och hyfsat bagageutrymme. Ju mindre den drar desto bättre. Annars skulle jag köpa en Audi TT utan att blinka.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Anders skriver:

  Mercedes och Saab går ju bara tokbort. Dessutom tycker jag att Audi A3 ska in på listan. Eller A4.

 2. Mattis skriver:

  Jag tycker att Audi är lite trist. Förutom TT, förstås. Saab kan man ju göra ett klipp på nu.

 3. Jörgen skriver:

  Ursäkta, men jag ser ingen Renault på listan… Mycket bil för pengarna! Tänk också på att välja en miljöbil. Annars kan jag också tipsa om nya Ford Focus som blivit rätt snygg och också ger mycket bil för pengarna.

 4. Mattis skriver:

  Jag tänker ju inte köpa en helt ny bil, och Ford Focus är ju hopplöst trist. Renault? Nja, hellre en Peugeot.

 5. Marcus skriver:

  Jag saknar Jaguar x-type, alfa 159, Mazda rx-8 och Peugeot 307cc (eller 308) i listan. Bilar med lite attityd!

 6. Mattis skriver:

  Jag skulle gärna ha en cab eller en sportbil, men det blir varken praktiskt, ekonomiskt eller så bra för miljön.

 7. Marcus skriver:

  En cab är ju inte sämre för miljön än en konventionell bil om den har samma sorts motor. Men varför inte en Mini? Iofs bara tre dörrar, men det lär man sig leva med.

 8. Mattis skriver:

  Men en cab har ofta starkare motor. Så är det till exempel med 307cc. Och Mini Cooper känns för liten. En 9-3 cab kan jag tänka mig, men det skulle vara trist att låta den stå ute året runt.

 9. Marcus skriver:

  Små bilar is the shit. Om jag var i dina kläder med din budget skulle jag satsa på en Mini Cooper. Tillräckligt smidig för att fickparkera enkelt i stan, tillräckligt bekväm för att åka långt med och tillräckligt rymlig för att få med några personer och lite kameror. Dessutom rolig att köra och snygg att titta på.

  Jag tror också att de kommer hålla värdet hyfsat bra nu när de tappat sin första hälft.

 10. Mattis skriver:

  Jag är inte helt såld på Mini Cooper. Men jag har ju ändrat mig förr. Minin fick förresten bara 21/60 i Teknikens Världs vintertest, medan BMW:n fick 51/60.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.