Video rakt in i iTunes

Jag har letat väldigt länge efter det bästa programmet för att konvertera video. Och nu har jag hittat det. Det heter iFlicks och är fantastiskt bra integrerat med iTunes och Apple TV.

Ibland händer det att man som av en slump har en video på sin dator som man vill se på sin tv. Det kan kanske vara en tv-serie eller en film som ännu inte kommit till Sverige. Hur filen kommit till datorn är höljt i dunkel, men nu vill man ju i alla fall konvertera den för att kunna skicka den till sin Apple TV så att man kan se den på sin tv. Ärligt talat brukar jag lägga in mina dvd-boxar med tv-serier i iTunes för att det känns enklast så.

Och nu har alltså iFlicks förenklat konverteringen ännu mer. Man drar helt enkelt in sina videofiler i programmet, som då hämtar alla metadata från nätet och när konverteringen är klar så kopieras filen in i iTunes, märkt med bland annat rätt säsong och avsnitt.

Och själva videokonverteringen och kvaliteten är det verkligen inget fel på. Faktiskt den bästa konverteraren jag hittat – på alla plan.

iFlicks kostar 149 kronor i Mac App Store. Man kan ladda ner en testversion som funkar i 14 dagar på programmets webbplats. Där kan man också köpa programmet om man vill.

» iFlicks webbplats

» iFlicks i Mac App Store

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.