Ett recept! Nästan.

I går blev det löpning, middag och bio med Qarin och Andreas. Först alltså löpning, och vi startade hemifrån mig, sprang långa rundan i Hisingsparken och sen hem igen. Precis en mil blir det. Och trots att vi är i slutet av oktober var det så varmt att jag sprang i bara t-shirt och korta byxor. Härligt. Sen alltså middag. Jag improviserade lite när jag handlade på Hemköp, och kom hem med ingredienser till en helt ny rätt. Den blev faktiskt så lyckad att jag tänkte att ni skulle få möjlighet att också laga till denna avancerade anrättning.

Först, se till att du har detta hemma: 
Strimlad kyckling med sweet chili-kryddning
Purjolök
Champinjoner
Ingefära
Creme fraiche, 5 dl
Matlagningsgrädde, 2,5 dl

5126434750_0f054e8278_o

Ingefära. Kanske inte världens snyggaste krydda.

Gör sisåhär:
Stek kycklingen. Jag köpte min från Guldfågeln, enligt deras hemsida är det ca 650 g i förpackningen.

Skiva champinjonerna. Ta 5-10 stycken.

Skiva purjolöken, ta en hel. Jag brukar göra halvmånar. Går säker bra med vilken lök som helst som du gillar.

När kycklingen är klar, lägg med champinjonerna och purjolöken i stekpannan. Stek nån minut.

Tillsätt finhackad ingefära. Min nya favoritkrydda. Kanske en halv deciliter eller så. Osäker på hur mycket det var faktiskt.

Häll i crème fraîche och matlagningsgrädde. Jag valde lätt-crème fraîche och Milda mat. (Det ska vara mycket sås.) Koka upp.

Salta och smaka av. Klart! Till detta serverade jag sallad och Frebaco råris. Succé!

Till sist: bio.
Vi såg Contagion, som visade sig vara en bra film. Det handlar om ett virusutbrott och jag gillade att det inte blev en traditionell storslagen amerikansk film med militär och rädda världen-vibbar. Sevärd.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.