Äntligen nytt ljud

År 2006 köpte jag mig en ny stereo – en med inbyggd dvd-spelare. Den har funkat väldigt bra genom åren, och med hjälp av en Airport Express har jag också kunnat spela musik via telefonen. Men cd- och dvd-spelaren hade slutat att funka, och från min teve krävdes en optisk digital ingång för att kunna få ut ljudet i stereon. Den hade helt enkelt gjort sitt.

Nu var det dags att komma in i den nya tiden och köpa en hemmabioanläggning med 4K så att jag kunde få ut det bästa av min teve, och spela musik från alla möjliga källor. Jag ville ha en anläggning med inbyggd möjlighet att strömma musik och att lyssna på radio, plus ingångar för andra prylar. Först köpte jag en Harman Kardon BDS 385. Den hade snygg design och fantastiskt ljud – men funktionen var riktigt dålig. Så jag lämnade tillbaka den och fortsatte leta. Till slut hittade jag FS-W50 från Pioneer, som hade allt det jag ville ha. Den har trådlösa högtalare, inklusive en subwoofer, så att man slipper åtminstone en del av allt kabeltrassel. Dessutom kan man strömma från mängder av källor, och ansluta fler högtalare för att spela i flera rum.

Till detta har jag köpt mig en dvd-spelare för att kunna spela mina gamla dvd-filmer och cd-skivor. Och så har jag rotat fram min vinylspelare ur förrådet. Den fick jag i 30-årspresent och nu ska den komma till användning igen.

Min gamla Philips-stereo med inbyggd dvd-spelare från 2006.

Min nya Pioneer FS-W50 hemmabio.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.