Konstfynd på auktion

På Borås antikmässa i höstas så såg jag ett par kristalläpplen som jag verkligen gillade. Det kanske låter tråkigt, men de hade fantastiska färger och var stora och tunga. Men de var alldeles för dyra. Säljaren berättade lite om dem, och sa att han bara sett dem på auktion en enda gång. Jag fick helt enkelt ge upp tanken på att ha dem här hemma, men jag höll ändå ögonen på några auktionssajter. Före jul dök de faktiskt upp på en onlineauktion, och då gjorde jag ett försök att ropa hem dem. Och jag lyckades! Priset blev mycket lägre än på mässan, och nu står de här hemma, nyputsade och fina.

Äpplena heter kort och gott ”Adam och Eva”. Formgivningen är gjord av Hanne Dreutler och glasblåsningen står hennes make Arthur Zirnsack för. De gjordes i en begränsad upplaga på 499 exemplar av Studio Glashyttan i Åhus.

Bilderna har jag tagit själv här hemma i köket.

Kristalläpplena ”Adam och Eva” av Hanne Dreutler och Arthur Zirnsack.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.