Tystare städning

Ibland köper man roliga grejer, ibland saker som inte är lika roliga.

Förra helgen var det dags att köpa en ny dammsugare. Det blev en Electrolux UltraSilencer. Riktigt skönt med en dammsugare som inte låter som ett tröskverk. Jag minns fortfarande när jag köpte min förra dammsugare. Jag bodde i Borlänge och var på nån av de stora kedjorna. Som student ville jag ha billigast möjliga, men säljaren försökte förstås få mig att köpa nåt dyrare. ”Den där funkar ju om man har en liten etta”, började han. ”Perfekt, det är precis vad jag har”, sa han och så var det klart. 590 kronor kostade den då. Tusen kronor mer fick jag ge nu för min miljövänliga dammsugare.

Dammsugaren är nämligen tillverkad av 55 procent återvunnen plast. Dessutom har drar den mindre ström än den gamla, men suger ändå bättre. Jag gillar också att miljötemat går igen på kartongen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.