Årets första lopp – Kungsbackaloppet

I dag var det dags för årets första tävling. I Kungsbacka hålls nämligen världens äldsta långlopp i obruten följd. Själv sprang jag bara stadsloppet på 6 km, medan Andreas och Qarin sprang halvmaraton på 21 km.

Jag visste inte riktigt vilken tid jag kunde förvänta mig, men sa innan att jag siktade på 27–28 minuter. Jag hade dessutom glömt både klocka och iPod hemma så jag hade ingen aning om vilken fart jag höll. När jag kom i mål visade det sig att jag hade sprungit på 27:26 och hamnade på 15:e plats. Det får jag vara nöjd med.

Andreas sprang sina 21 km på 1:36:44 och Qarin på 1:42:44. Andreas tid imponerade verkligen och Qarin fick en bra placering med sin 18:e plats i damklassen. Om fem veckor är det dags för Göteborgsvarvet och då ska jag också springa 21 kilometer. Jag siktar på en tid runt en timme och 45 minuter. Senast jag sprang var 2008 så nu är det verkligen dags igen. Nästa vecka kommer nya numret av tidningen Varvet och då får man också med sitt startbevis så då vet jag vilken startgrupp jag hamnar i.

Du gillar kanske också...

2 svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.