Trångt på Midnattsloppet

I lördags var det dags för Midnattsloppet igen. Det regnade både före, under och efter loppet, men just när vi stod och väntade på starten så var det i alla fall uppehåll.

På grund av regnet var det också gott om vattenpölar vid starten och längs banan, vilket gjorde att folk gick i starten för att ta sig runt vattenpölarna och slippa kliva i dem. Det gjorde att det gick riktigt långsamt i starten och jag kunde inte börja springa förrän efter startlinjen. Sen var det trångt längs hela banan. Det blir lätt så när nära 11.000 löpare ska springa på smala gator. Så man fick helt enkelt sicksacka fram mellan folk för att komma fram, och alltid hålla ytterkurvorna för att komma förbi. Också längs banan gjorde folk allt för att slippa springa i vattnet, så ibland kunde man bara springa på där det var lite pölar.

Med tanke på förhållandena är jag nöjd med min tid, som blev 46.05 på den millånga banan.

Men nästa år hoppas jag på ett lite bättre uppstyrt arrangemang.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.