Designa alla pengarna

År 2008 höll brittiska myntverket Royal Mint en designtävling för en ny myntserie. Nu är något liknande på gång här i Sverige, fast ännu större. Hela sedel- och myntserien ska nämligen förnyas, samtidigt som en 2-krona och en 200-kronorssedel ska införas.

Då passar Riksbanken på att utlysa en tävling där man ska formge hela klabbet. Tyvärr kommer riksbanksfullmäktige först att besluta om motiven och sedan utlysa tävlingen, så lika kul som i Storbritannien kanske det inte blir ändå.

Så här såg det vinnande bidraget i den brittiska tävlingen ut. Skapat av 26-årige grafiske formgivaren Matthew Dent.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hull skriver:

    Det här kommer bli mäktigt. En tävling given att vara med i! Fatta om man vinner!

  2. Mattis skriver:

    Det vore helt otroligt. Du har min röst i alla fall.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.