Äntligen! Amnesty får ny tidning

Jag har länge klagat över Amnesty Sveriges dåliga medlemstidning. Den har papper som Ikea-katalogen, form från nittiotalet och artiklar som tråkar ut.

Efter flera års väntan kom till sist ett glädjande besked. Byrån A4 i Stockholm har fått i uppdrag att göra om tidningen, som heter Amnesty Press. Den skulle kunna vara en perfekt kanal för att engagera medlemmarna, men så har det inte känts när man har fått tidningen i brevlådan. Det blir mest tungt och trist.

Jag hoppas på mycket nytt och framförallt ett nytänk när det gäller innehållet. Så här skrev jag på bloggen redan 2008:

”Den ger ett akademiskt intryck, och speglar inte alls en engagerad och snabb organisation. Allt i tidningen verkar trist och de lyckas inte få mig att agera. Som medlem känner jag inte sambandet mellan organisationen jag gick med i och tidningen jag får från dem.”

Så här säger A4 själva i sitt nyhetsbrev:

”A4 kan med glädje och stolthet presentera två nya, stora uppdrag: Läkartidningen och Amnesty Press. Läkartidningen grundades 1904 och kommer ut i tryckt form varje vecka. Amnesty Press utkommer 4 till 6 gånger per år, med en snittupplaga på 90 000 ex. Utveckling av form och innehåll sker under våren i samarbete med respektive redaktion. Fortsättning följer!”

Jag väntar med spänning.

» Läs senaste numret som pdf här

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.