Tekniknyheterna

Här är tekniknyheterna med det senaste om Illustrator och Photoshop.

I Illustrator kan man storleksförändra flera objekt samtidigt utan att flytta dem från sina respektive mittpunkter. Låter det invecklat? Det är enkelt.

Om man markerar ett antal objekt och väljer ”Objekt > Omforma > Skala…” så kommer objekten att flyttas utifrån deras gemensamma mittpunkt.

Om man till exempel markerat platser på en karta och vill göra markeringarna större så vill man att de ska vara kvar på samma ställe på kartan. Då väljer man i stället ”Objekt > Omforma > Omforma…” så görs varje objekt om individuellt och flyttas inte på kartan.

Över till Photoshop.

I Photoshop kan man öppna råformatsfiler som objekt och spara i exempelvis en Photoshop-fil och sen behandla dem som vanligt. Om man vill ändra några råformatsinstälningar är det enkelt gjort.

För att öppna en råformatsbild som ett objekt öppnar man bilden i råkonverteraren och när man är klar med sina inställningar håller man ner skift-tangenten och sen klickar man på ”Öppna bild” som då ändras till ”Öppna objekt”. Råformatsbilden ligger då som ett lager i Photoshop och man kan ändra råformatsinställningar genom att dubbelklicka på lagret.

Tyvärr blir såna här filer ganska stora, men ibland kanske det är värt det.

Det är klart man hänger med.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.