IOGT-NTO får ny logotyp

Något annat som är nytt i senaste numret av Accent är att IOGT-NTO:s nya logotyp finns med i några annonser. Det är 5-56 som står bakom den och jag gillar den. Jag gillar att IOGT-NTO är tillbaka inuti globen och att den har en retrokänsla.

När det gäller typsnitten så är det Akzidenz Grotesk i en fet kondenserad variant i rubrikerna och Georgia i brödtexten. Akzidenz Groteks funkar ju alltid, men jag tycker att det är trist att det blev ett webbtypsnitt till brödtexten. Webbtypsnitt är ju som det låter på namnet anpassade för webben och funkar inte så bra i tryckt text. Men jag har inte sett hela den grafiska profilen än utan bara annonserna i Accent.


IOGT-NTO:s nya logotyp


IOGT-NTO:s gamla logotyp

» Läs hela Accent nr 2/2011 som PDF och se annonserna

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. matte skriver:

  Hej 40-tal? Nytt (?) blev det, men bättre?

 2. Mattis skriver:

  Tala ur skägget!

 3. Åsa skriver:

  Den är väldigt lik en gammal logga, men finare. Dock förstår jag inte varför man använder en punkt och inte ett bindestreck? Och sen tycker jag ju att man ska byta namn till IOGT!

 4. Mattis skriver:

  Jag gillar punkten – den tar ju mindre plats också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.