SJ:s ofattbara prissättning

Häromdagen bokade jag min resa till Köping över jul. Som vanlig var den en inte helt angenäm upplevelse. Det började med att jag hittade en resa där ditresan kostade 397 kronor, och hemresan kostade 95 kronor. Ett riktigt bra pris tyckte jag. Sen måste man så klart välja till sittplats om man inte vill stå i flera timmar. Alltså kostar det två gånger 43 kronor till. Jag tycker att det dåligt att sittplats inte ingår i resan, och jag skulle tycka att det var mycket bättre om det ingick från början och man hade möjlighet att välja bort det om man vill spara pengar. Sen kommer det allra konstigaste, nämligen möjligheten att köpa en ombokningsbar biljett. För ditresan som kostar 397 kronor behöver man bara betala 7 kronor för att få en ombokningsbar biljett, och 21 kronor för att få en biljett som kan återköpas. En bra deal. Men vill jag kunna omboka min 95-kronorsbiljett så kostar det … 95 kronor. Och en biljett som kan återköpas får man betala hela 324 kronor för. Det är ju flera gånger vad biljetten kostar egentligen. Hur tänker de egentligen?

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Emil skriver:

    Men nu får du komma ihåg att Köping inte precis är jordens medelpunkt. Antalet resenärer som avbokat sina planerade resor till Köping måste ju ha en ganska hög kvot jämfört med andra metropoler som Sågmyra, Bjursås, Falun , Stockholm och Göteborg

  2. Mattis skriver:

    Det förstås.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.