Ny på jobbet

I dag var det dags att jobba igen. På ett riktigt jobb. Tänk att det kan gå så fort som bara tjugo minuter på vagnen att ta sig till jobbet. Det var full fart från första stund, och det passar ju mig som avskyr att ha lite att göra på jobbet. Jag producerade säkert sex annonser redan före lunch. Visst, det var ganska mallat, men ändå. På måndag ska jag gå en kurs för nya administratörer på Folkuniversitetet. Jag faller ju inte riktigt in i den gruppen, så vi får se hur mycket som känns relevant. Men en bra introduktion blir det alldeles säkert. Det som jag bävade mest inför med det nya jobbet var att de kör Windows och inte Mac. Men det funkade ganska bra, mest eftersom Adobe-programmen är så lika. Vissa kortkommandon som jag använder i systemet på Mac funkar så klart inte och det kan bli lite irriterande. Och så använder de First Class. Det var länge sen jag använde det sist. Alla administratörer använder tunna klienter, så jag fasade för hur det skulle vara. Men det visade sig att vi på marknadsavdelningen kör som vanligt med ”tjocka klienter” och eget nätverk. Jag fick hela två A4 med lösenord till olika system. Då börjar man tänka att Sobernet kanske inte är så dumt ändå … Ett problem bara: Nu har jag liksom inte vägarna förbi Hemköp i Nordstan så att jag kan handla på vägen hem. Jo, jag kan gå av när vagnen åker förbi, men det låter ju jättejobbigt. Så var ska jag handla i stället?
Förra veckan handlade mest om att ta vara på den sista ledigheten innan jobbet skulle börja. I torsdags föreslog Marcus att jag skulle hänga med honom och Elin på Augustifamiljen på Liseberg. Och det gjorde jag gärna, speciellt när Magnus Carlson från Weeping Willows skulle vara gästartist. Dessutom dök Christian Kjellvander och Yukimi Nagano upp och sjöng. Både Magnus Carlson och Yukimi Nagano är dessutom aktuella med nya album. Yukimi med gruppen Little Dragon, och Magnus med en jazzplatta tillsammans med The Moon Ray Quintet. Magnus Carlssons platta släpptes i dag, så jag har inte ens hunnit lyssna igenom den än men början låter lovande. » Lyssna på Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet i Spotify Tyvärr tycker jag inte att Yukimi Naganos röst funkar så bra med den musik som Little Dragon gör. Speciellt när man har hört det som hon har gjort med Koop. » Lyssna på Little Dragon i Spotify
» Bästa låten med Yukimi Nagano: Koop – Summer Sun
I lördags var det så dags för Kattis och Björn att gifta sig ute på Tjörn. Jag och de flesta av kompisarna från GT var där och firade. Först i en snygg kyrka och sen i en kall lada. Men det var mysigt och maten var god. Jag tog en hel del bilder, och ska väl lägga upp några när jag väl har hunnit gå igenom dem. Många av dem blev tyvärr suddiga. Här kommer i alla fall en annan bild. En tjej vid mitt bord tyckte nämligen att jag var lik Nigel Barker, fotograf och domare i Top Model. Jag tycker inte att vi är lika, men jag kanske borde ta det som en komplimang. Han har ju faktiskt varit med i kalendern ”The Sexiest Men Of Reality TV 2005”. Bara en sån sak. Jag passar i alla fall på att gratulera bröllopsparet igen! (Och så pratar vi inte mer om det där regnet …)
I söndags avslutades veckan med Finnkampen. Marcus hade kommit över några biljetter, och jag var naturligtvis glad för det. Det var kul att vara på plats när Sverige tog hem alla kamperna: damerna, herrarna, flickorna och pojkarna. Och det hela avslutades med ett gigantiskt ärevarv.
På min sista lediga dag tog jag en tur till Ikea. Samma dag damp senaste numret av Ikea Family-tidningen ner i brevlådan. Och gissa vilket typsnitt som de har använt i hela tidningen? Jo, Verdana förstås. Suck. Egentligen skulle jag vilja bojkotta Ikea, men jag har ju redan skohyllor därifrån så nu måste jag ju bygga med på likadana hyllor. Och faktiskt hittade jag nya knoppar till skåpen i köket, men så klart fanns de inte på lager. Och inte kunde man beställa dem på nätet heller. Jag fattar inte varför. Här är de i alla fall på bild.
I morgon spelar Augustifamiljen igen, för sista gången den här sommaren. Ska du med?

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Marcus skriver:

    Om det inte vore för att jag ska bygga tält hade jag lätt hakat på. Typiskt.

  2. Marcus skriver:

    Var det bra? Och var det regn?

  3. Mattis skriver:

    Det öste ner, så jag skippade det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.