Volkswagen kopplar greppet

Spotify är det hetaste på musikmarknaden just nu, och det är fler än jag som kopplar ihop sig med dem. Volkswagen gör just nu en kampanj om sin nya Passat Ecoflex som bara släpper ut 20 gram koldioxid per kilometer när den körs på biogas. Budskapet sjungs fram av ett jazzband på Spotify och samtidigt visas en banner som länkar till Volkswagens kampanjwebb. Där kan man räkna ut hur mycket bilen drar om den körs en viss sträcka, och så får man också veta hur länge jazzbandet måste spela för att släppa ut lika mycket koldioxid. För en resa mellan Göteborg och Stockholm visar det sig att bandet måste spela i 16 timmar. Du får också en spellista med 16 timmar jazz. Och du behöver förstås bara klicka på en knapp för att lägga till den i Spotify. Volkswagen har verkligen en smart kampanj här, med stark koppling till mediet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.