• Okategoriserade
 • 4

Otäcka Lidl

Det är ingen hemlighet att jag avskyr butikskedjan Lidl. De har usel personalpolitik, usla anställningsvillkor, usel kundkontakt och usel marknadsföring. De har länge kört tv-reklam med en otäck tant som gör att man bara vill byta kanal så fort hon visar sig. Nu har de börjat med stortavlor där de berättar att ”två tredjedelar av varorna i butiken kostar under 20 kr”. Det säger mig ingenting. Har de bara små förpackningar? Hur ser motsvarande andel ut i andra butiker? Det är absolut inget som jag kan relatera till. Lidl har haft det hett om öronen många gånger. Här är en kort sammanfattning. » Anställda får bara jobba 20–25 timmar per vecka hos Lidl, och förbjuds arbeta i andra butiker » Hällde gift över matrester » Spionerade på anställda och förde register över deras hälsa » Kvinnliga anställda i Polen och Tjeckien tvingades ha armbindel när de hade mens för att arbetsledningen skulle kunna kolla så att de inte sprang på toaletten för mycket under arbetstid » Anställda får tävla mot varandra i att jobba snabbt » Fackföreningsfientliga » Dåliga på kundbemötande » Har sammanlagt gått med nära två miljarder i förlust. Senaste räkenskapsåret var det 321 miljoner i förlust. Kanske är det dags att byta strategi?

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Helene skriver:

  Jag vill gärna skriva till dem och fråga hur många av produkterna i deras butik som innehåller socker. Antagligen motsvarande siffra.

 2. Mattis skriver:

  Det tråkiga är att man aldrig får några svar från dem.

 3. Jörgen skriver:

  Troligtvis är det 2/3 i andra butiker också: Tandkräm, mjölk, juice, 1 kg morötter, potatis, Snickers, makaroner, margarin, salt, chips, glass, knäckebröd och hur mycket mer som helst. Det finns ju hur mycket varor som helst som kostar max 20 kr. Men att 2/3 kostar max 20 kr säger ju inget egentligen. För om man t.ex. tar 19:90 för en liter mjölk är det ju i alla fall ingen billig butik.

 4. Mattis skriver:

  Sannerligen. En riktigt kass kampanj.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.