• Okategoriserade
 • 11

Pet Shop Boys stjäl nykteristlåt?

Pet Shop Boys har just kommit ut med sitt nionde album. På albumet finns låten ”I´m With Stupid”. Versen i den låten är väldigt lik versen i Mats Höjers låt ”Livet behöver inga droger”. Nån annan som känner till låtarna kan ju bekräfta att jag återigen hör saker som inte finns. Till låten hör en video som Matt Lucas och David Williams (som gör Little Britain) har gjort. Den måste ses!

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Hull skriver:

  Jag håller med dig! Den här gången hör du faktiskt något som existerar!

  Däremot kan jag tänka mig att det är en av rösterna i ditt huvud som påtalat detta för dig! 😉

 2. Åsa skriver:

  Jag har också konstaterat detta och påtalat det för några. Risken är väl att detta är ett bevis för att Mats Höjer stulit musiken från någon. hur gärna jag än vill tro att Pet Shop Boys använder UNF:s sångbok som inspirationskälla…

 3. Mattis skriver:

  Nä, inte har väl Mats snott nåt!

 4. Kenneth skriver:

  Det var alltså inte omöjligt att få den låten att låta bra. Jag tycker att nykterhetsrörelsen ska gå ut i media och tacka PSB för att de fått fason på den hemsk-hemska låten Livet behöver inga droger.

 5. Mattis skriver:

  Så du gillar deras politiska låtar? Det var oväntat måste jag säga!

 6. Macke K skriver:

  Fast det är ju en rätt simpel melodi till en tämligen simpel ackordföljd. Inget att bli upprörd över, med andra ord. Alla låtar är redan gjorda. Det gäller bara att förpacka dem på ett nytt sätt.

 7. Mattis skriver:

  Upprörd är det väl ingen som är. "Alla låtar är redan gjorda." Du pratar i nattmössan.

 8. Mats Höjer skriver:

  *skrattar gott åt den här uppståndelsen*

  Min låt skrev jag 1979-80. Kul att några kommer ihåg den, att den ännu sjungs och nu att man jämför med PSB:s I´m with stupid. Jag fick ngt mail i detta ärende också då 2006, det är ju alltid bäst att kolla med källan 🙂

  Nya låtar kommer hela tiden, både från mig och PSB.

 9. Mattis skriver:

  Jag ska hålla öronen öppna efter fler stölder från deras sida!

 10. Linus skriver:

  någon som vet vart man kan få tag på .mp3 fil "livet behöver inga droger"?

 11. Mattis skriver:

  Jag känner tyvärr inte till att den finns tillgänglig digitalt någonstans.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.