Snyggast?

Vilket tidningsomslag tycker du är bäst? A, B eller C?
A
B
C

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Hull skriver:

  Snyggt… Är det viktigt?

  I det här fallet vill jag snarare väga in tydlighet och konsekvens.

  Minst tydlig (vilket givetvis inte behöver vara samma som sämst) är A. De andra två är ungefär lika tydliga och jag föredrar nog något av de två.

  Eftersom rubrikens typsnitt är det samma som i tidningshuvudet och det i fallet B också är frågan om samma vikt och en snarlik storlek, så tycker jag man ska vara konsekvent och knipa lika mycket som i tidningshuvudet. Annars ser det onödigt genomarbetat ut. Samtidigt tycker jag ju att knipningen är helt rätt i sig och i fallet med den fetare vikten så blir krocken inte alls lika påtaglig.

  Spontant säger jag att C funkar bäst, men jag är lite sugen på att se en variant med en fet vit rubrik. Eventuellt kan det vara den vägen som jag förordar…

  Ett långt och nördigt svar. Men du frågade ju! 🙂

 2. Mattis skriver:

  Själv tycker jag att A är sämst. Rubriken syns ju knappt.

  Variationen i knipning har jag inte tänkt på, men huvudet är ju inte bra. Men du menar väl inte ”Annars ser det onödigt genomarbetat ut”?

  Jag vill nog också testa en fet vit r

 3. Jörgen skriver:

  Alternativ B ser bäst ut. "Dags att kasta loss" syns bra och ger en kontrast till det brandgula tidningsnamnet. På alternativ C är "Dags att kasta loss" i fet stil, vilket kändes som om jag själv gjort det i Word. Saker syns inte alltid bättre för att det är fetstil. Men ändå – alla tre varianter är snygga.

 4. Mattis skriver:

  Jag var övertygad om att jag tyckte att C var bäst. Men nu är jag inte så säker längre. Jag måste testa med en vit.

  Version A är det som har gått till tryck.

 5. Hull skriver:

  Oj, nej jag menade "onödigt ogenomarbetat"… Men jag förstår ju att du inte kan ändra huvudet, så det är ingen kritik mot dig. Mer en analys av vilken känsla det skulle ge…

  Go bold! Go white!

  🙂

 6. Kamilla skriver:

  Jag är ingen nörd, så jag säger: B.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.