• Okategoriserade
 • 4

SJ luras om priset!

I dag bokade jag tågbiljetter till Köping, och upptäckte då att SJ har gjort om sitt bokningssystem på webben. Det är smidigt, enkelt och snabbt (förutom om man vill välja en specifik sittplats, vilket verkar helt omöjligt). Men när det kommer till priserna så luras de! När jag har valt vilka biljetter jag vill ha, så kommer jag till nästa steg där de vill ha ytterligare 55 kronor om jag vill ha en sittplats – per sträcka! Dessutom tillkommer ytterligare avgifter om jag vill ha möjlighet att boka om eller sälja tillbaka biljetten, men det tycker jag är mer förståeligt. Att man måste köpa till sittplats gäller förstås bara folk i andra klass, i första klass får man det på köpet. Det gör dessutom att det är omöjligt att jämföra priser mellan resor, eftersom priset för en sittplats varierar beroende på vilken sträcka man resor. Mellan Stockholm och Göteborg tillkommer 78 kronor, fast bara på Intercity-tåg, inte X2000. Det är en enda soppa!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Kamilla skriver:

  Jag märkte idag, som inloggad på SJ, att det fanns ett "avtalspris" och ett "baspris". Avtalspriset var i det här fallet ca 300 kronor högre än baspriset. Jag gissar att avtalspriset har någon sorts syfte att vara tryggt och välbekant och att det kostar 800:- oavsett om baspriset är 300 eller 1200…typ. Fast jag vill bra gärna veta säkert.

 2. Mattis skriver:

  Man får ju välja till avbokningsmöjligheter efteråt, men det kanske ingår i avtalspriset?

 3. David skriver:

  NÄR kommer SJ med funktionen "billigast möjliga resa". Varför krånga till det så himla mycket. Jag är för valfrihet, vill man inte ha en plats ska man slippa köpa det, men då ska det ju finnas ett tydligt sätt att jämföra på… Suck.

 4. Mattis skriver:

  Verkligen! Jag bryr mig inte om vilken klass jag får åka i, bara jag kan åka billigt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.