• Okategoriserade
 • 5

Den där personalsamlingen

Jag borde kanske skriva nåt om hur det gick med den där personalsamlingen som jag klagade så mycket över. Finlandsbåt är fortfarande inte nån favorit. Det är så absurt att folk åker båt i 24 timmar bara för att supa och köpa sprit. Och så låter de barnen hjälpa till och bära. Dessutom är det inte rökförbud på båten, så man luktar en massa rök, och det är man inte van vid numera. På båten blev det en massa strul med tider, inte bara för att det är olika tidszoner i Sverige och Finland. Det visade sig att vi skulle äta klockan åtta på kvällen första dagen, sen blev det lunch vid två dagen efter och middag halv fem samma kväll. Lite varierande, kan man säga. Men buffén den första kvällen var ändå riktigt bra. Det fanns massor att välja bland och det var trevligt sällskap. Det är alltid kul att träffa konsulenterna, och ännu roligare när några av dem suddade ut mina fördomar om dem. Så kul som jag hade den kvällen har jag inte haft på länge. När vi kom till Helsingfors dagen efter så regnade det. Vi tog oss ändå till ett café inne i stan där vi käkade sen lunch och försökte vänta ut regnet för att gå tillbaka till båten. Det lyckades vi inte med, utan kom tillbaka blöta och frusna. Dagen efter när vi kom tillbaka till Stockholm strålade solen och bjöd på nästan 20 graders värme. På det hela en ganska okej personalsamling, trots att jag inte gillar finlandsbåtar. Och det är fortfarande ganska inriktat mot konsulenterna.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Kerstin skriver:

  Ni borde ju ha gått och ätit på Restaurang Savoy, med inredning av Alvar Aaalto från 30-talet.

  http://www.hel2.fi/Tourism/SE/Ohjelmaa_taide_lisa.asp?kieli=se&id=564&aspkategoria=2&word=design

 2. Mattis skriver:

  Det verkar bra, men jag vill ju se bilder!

 3. Kamilla skriver:

  Nå. Det regnade väl ändå inte när vi klev av båten…? Och det där med frusna. Det berodde väl ändå på att det var kallt på båten, inte ute? 😉

  Bra att du hade kul också, gnäll-Mathias!

 4. Mattis skriver:

  Allt är en dimma av köld och regn, så jag kanske inte kommer ihåg rätt. Men när man fick mat, då hade jag trevligt!

 5. Kerstin skriver:

  Det finns massa bilder på Savoys hemsida: http://www.royalravintolat.com/savoy/index_eng.asp

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.