• Okategoriserade
 • 9

En obekväm sanning

Det är sällan jag ser nåt på tv som verkligen fångar mitt intresse, men när jag slog över till TV4 mitt i Al Gores dokumentär ”En obekväm sanning” så fastnade jag direkt. Det var en riktigt engagerande film om klimathotet, snyggt producerad och med ett schysst tilltal. Tyvärr missade jag första halvan, men jag ska försöka se den också. Du borde också se hela filmen. Under tiden kan du besöka climatecrisis.org.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Kenneth skriver:

  Jag såg filmen i somras på bio. Tycker också att den var bra. Är en schysst ton genom hela filmen som gör att man tar till sig budskapet.

 2. Mattis skriver:

  Jag håller med. Oväntad länk, förresten.

 3. Hull skriver:

  Det kanske var för att jag redan är övertygad som gjorde att jag inte gick igång på filmen. Efter en timme gav jag upp. Och dessutom har läst att filmen innehåller en hel del faktafel så det kändes inte som rätt källa att ösa fakta ur heller…

 4. Mattis skriver:

  Hur väljer man vem man ska lita på?

 5. Hull skriver:

  Man kan dels leta efter ursprungskällan, dels söka information från flera källor…

 6. Mattis skriver:

  Men om du bara läst nånstans att filmen innehåller faktafel, hur kan du då vara säker på att det är sant?

 7. Hull skriver:

  Det vet jag inte. Men bara det faktum att en del av filmens fakta har ifrågasatts gör den ju vansklig att ösa fakta ur… Då ställer jag högre tilltro till t ex Vetenskapsmagasinet, där flera forskare får komma till tals och där jag som tittare själv lättare kan bilda mig en egen uppfattning.

  Men jag ska se filmen någon dag när jag har mer ork. Den är säkert bättre då.

 8. Mattis skriver:

  I filmens andra halva pratar de om just detta. Forskare gick igenom tio procent av alla forskningsrapporter och vetenskapliga texter om klimathotet som de kunde hitta. Det blev sisådär 925 stycken och ingen av texterna talade emot att vi påverkar klimatet

 9. Hull skriver:

  Diskussionen om fakta handlar som jag förstått det om hur mycket vi påverkar klimatet negativt och inte om vi faktiskt gör det…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.