• Okategoriserade
  • 0

Jag betalade svart, hjälp mig!

Enligt en gammal dom från Högsta domstolen ska Allmänna reklamationsnämnden, ARN, även ta upp fall där svarta pengar är inblandade. Till exempel kan någon ha anlitat en hantverkare svart, och sen inte blivit nöjd med arbetet. Då kan man anmäla detta till ARN, och få ett utslag från dem. Det är helt sjukt att folk som väljer att köpa tjänster eller varor svart förväntar sig att samhället ska ställa upp och att skattepengar ska användas för att försvara deras rättigheter. Fast det är en fin tanke som ligger bakom beslutet. Det är nämligen Europakonventionens artikel 6 om de mänskliga rättigheterna som gör att en domstol inte kan neka att ta upp vissa ärenden. Jag hoppas bara att skatteverket håller koll på eventuella anmälningar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.