Tv-bänk och tv

I förra veckan kom tv-bänken som inte skulle komma förrän vid årsskiftet. Men David var snäll och skjutsade mig och tv-bänken från Mio och hem. Det märktes en ganska tydlig kvalitetsskillnad mellan Mio och Ikea. Allt var väldigt väl inslaget i frigolit och skumplast och silkespapper, och även minsta detalj var genomarbetad. Fast det tog ett tag att montera ihop den ändå. Men nu står den här och väntar på min nya tv som jag har beställt. Jag har klurat länge på ny tv. På om man ska ha plasma eller lcd, vilka funktioner man behöver och vilka finesser man vill ha. Till sist beställde jag en Samsung lcd-tv som borde dyka upp i nästa vecka.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Lydia skriver:

  Platt-tv:s är generellt så mycket snyggare, och dessutom bättre bild. As you didn't know, eh. När kommer bilder på lägenheten i inrett skick, för att inte nämna det berömda badrumsskåpet?

 2. Mattis skriver:

  But of course! Jag ska försöka ta mig tid i nästa vecka och lägga ut bilder.

 3. Hull skriver:

  Det där med bättre bild är ju en sanning med modifikation…

  Det stämmer bara om signalen är bra och skickas via rätt typ av kontakt. Och inte ens då är det säkert…

  LCD-apparater har generellt sett mycket sämre svärta än CRT-apparater. Detta kan vara mycket frustrerande om man t ex tittar på en mörk thriller….

 4. Mattis skriver:

  Plasma har ju bättre svärta och kontrast än lcd, men jag var lite rädd för att bilden kan brännas in. Ett mindre problem numera, men ändock.

 5. Macke K skriver:

  En riktigt bra bildrörsapparat har bättre bild än alla platta TV-apparater tillsammans. Oftast har platt-tv sämre uppdateringsfrekvens också, vilket i värsta fall kan göra att man inte se pucken när man ser på hockey. Som lök på laxen drar de mer ström också. Men så klart, som du säger Lydia, de är snyggare.

 6. Mattis skriver:

  Det är sånt man får ta om man vill ha en stor och platt tv. Då funkar det inte med en gammal tjock-tv. Fast både plasma och lcd matchar crt när det gäller uppdateringsfrekvens.

 7. Lydia skriver:

  Ah well, jag är onekligen inte lika insatt i tekniken som alla ni andra. Men då är jag ju också bara En Liten Tjej, och det där med elektriska prylar är jag inte så intresserad av, eller hur var det nu, heh. Jag har dock alltid uppfattat kontrasterna och skärpan bättre på lcd-apparater, vilket för mig blir lika med bättre (klarare) bild, fast inte studerat dem så ingående för att kunna bedöma vad som brister. Jag håller mig till min projektor jag… 😉

 8. Hull skriver:

  Jag vet inte om jag håller med dig Mathias om att LCD och plasma matchar CRT vad gäller uppdateringsfrekvensen. Kanske på pappret, men eftersom bilden är helt annorlunda så tycker jag ändå känslan är sämre än hos CRT…

  Sen har ju plattapparaterna problemet med eftersläpningar också. Det finns inte alls hos CRT…

  Nä, det är storleken, upplösningen (HD) och utseendet som är platt-apparaternas fördelar…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.