• Okategoriserade
  • 0

Så får du ett kontrakt

Jag lovade tidigare att berätta om hur man gör för att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet i Stockholm. Nu när jag har fått mitt kan jag avslöja knepen. Själv fick jag kontraktet i handen bara en vecka efter att jag hade anmält mitt intresse. Räddningen heter internet. Ja, så är det faktiskt. Det finns en del privata värdar som lägger ut lediga lägenheter på sina sajter, och där kan man anmäla intresse för dem. Om du är tillräckligt snabb får du en inbjudan till en visning. Om du vill ha den kanske du har tur och har en bra köplats på just den lägenheten. Det är nästan en förutsättning att ha ett jobb där du sitter framför en dator hela dagarna så att du kan gå in på sidorna ofta och snabbt anmäla intresse på lägenheter som läggs ut. De privata fastighetsägarna har avtal med Stockholms Stads Bostadsförmedling om att lämna hälften av sina lediga lägenheter till förmedlingen, men resten förmedlar de själva. De kommunala bostadsbolagen i Stockholm lämnar allt till förmedlingen, så där är det ingen chans att ens försöka. På den korta tid som jag letat lägenhet har jag fått tre inbjudningar till visningar än så länge (fler kanske kommer, eftersom jag har en del intresseanmälningar kvar). En var till lägenheten som jag har nu, en till lägenheter med inflyttningsdatum för långt fram och en som jag fick efter att jag redan skrivit kontrakt. Möjligheterna är alltså inte så små som man kan tro. Här är bra sajter att beöka. En del måste du registrera dig på, och kan sen enkelt anmäla intresse för ett visst antal lägenheter. På vissa är det bara att gå in och anmäla intresse för de lägenheter du gillar. » Wallenstam
Här fick jag min lägenhet på bara en vecka. Hugg på mycket så finns det bra chanser här. Vissa lägenheter läggs inte ut, utan erbjuds till nån som anmält intresse för nåt liknande. » Stena fastigheter
En hel del lägenheter finns tillgängliga på deras sajt. Det mesta i Nacka/Saltsjö Boo. » Markarydsbostäder
Inget ledigt just nu nära Stockholm, men du kan alltid anmäla intresse. » John Mattson Fastighets AB
Lägger ut lediga lägenheter varje torsdag. Inget just nu, men du kan alltid registrera dig i den externa kön. » Einar Mattsson
Här kan du se deras lediga lägenheter och registrera dig för att anmäla intresse. » Franklin
Inget ledigt just nu, men de har lägenheter i Stockholm. » LjungbergGruppen
Förvaltar lägenheter i Kista/Ärvinge. Just nu finns det en ledig. » Signalisten
Det kommunala bolaget i Solna. Här kan du registrera dig och anmäla intresse på ett antal lägenheter. » Botkyrkabyggen
Det kommunala bolaget i Botkyrka. Har ett antal lägenheter i olika klasser till uthyrning. Vissa är för de som redan bor i någon av deras lägenheter, och vissa är för alla. Registrera dig för att anmäla intresse.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.