• Okategoriserade
  • 0

Domänlurendrejeri

Häromdagen ringde en kille från företaget System Solutions som kallade sig Gustav Hansson. Han menade att en kille ville registrera domäner som exempelvis ”ungdomensnykterhetsforbund.se” och undrade om inte vi ville registrera dem först. Jag sa att han fick registrera dem om han ville, men säljaren nöjde sig inte. Jag påpekade att vi har över 7.000 medlemmar och att jag inte kan hålla koll på dem alla. Till sist gav han upp och avslutade samtalet. Jag förstod på en gång att han var ute efter att försöka lura på mig domännamn som vi inte vill ha. Det ringde nämligen en liknande säljare förra året, när jag var på Sri Lanka. Först i efterhand hörde jag talas om det, och kollade upp det. Jag hade ett svagt minne av att jag hade sett en varning för såna här metoder, men jag hittade sidan först efter att jag hade pratat med säljaren. Annars hade det varit rätt kul att kunna konfrontera honom. Det kostar såklart flera gånger mer att registrera domännamnen genom dem än om om man skulle göra det på vanligt sätt. » Information på II-stiftelsens webbplats

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.