• Okategoriserade
 • 8

Upp och ner

[Varning: trist teknikinlägg] Nu har jag fört över all data mellan datorerna. Det tog ett tag, men det gick rätt bra. I Mac OS X finns ett program som heter Flyttassistenten och som hjälper en att föra över alla program, inställningar och dokument från den gamla datorn till den nya. Jag valde dock att inte använda det för att slippa få med gammalt skräp. Så i stället installerade jag alla program på nytt, letade upp mina favoritwidgets och flyttade över data. Med flyttassistenten får man bara kontakt med startdisken på den gamla datorn, och eftersom jag har tre hårddiskar så funkade inte det. Så jag köpte mig en firewirekabel, skapade ett nätverk mellan datorerna, och sen var det bara att flytta på. Det enda problemet var att det trådlösa tangentbordet och musen inte funkade så bra. Tangentbordet upprepade tecken och var väldigt långsamt. Jag kunde skriva en rad och sen sitta och titta på skärmen medan texten skrevs ut. Och musen släpade sig sakta över skärmen. Så jag ringde till Apple support och fick först prata med en engelsk tjej. Hon var förvisso trevlig, men kollade i samma supportdokument som jag själv kunde läsa på Apples webbplats. Till slut kom vi inte längre, utan hon kopplade mig vidare till en annan avdelning där de skulle vara riktigt smarta. Då fick jag prata med en svensk kille som försökte gå igenom samma steg som vi just gjort. Inte hjälpte det. Till sist testade vi om antennen till bluetooth inne i datorn satt löst, men det verkade inte som det. Jag fick rådet att ta datorn till en serviceverkstad så kunde de kolla på det. Problemet är bara att man inte gärna tar en Mac Pro under armen och går. Så vi får se hur det blir. Om problemet är kvar vill jag nog byta ut tangentbordet och musen. Men nu verkar det funka bra, så jag håller tummarna att det håller i sig.

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Macke K skriver:

  Mitt tangentborg släpar lite ibland, men ytterst sällan om jag inte har mobilen kopplad också. Då blir det liksom trångt i luften och det hackar och har sig. Men jag kan ta med mitt tangentbord upp nästa vecka så kan vi testa om det funkar…

 2. Mattis skriver:

  Nu funkar det fint. Jag håller tummarna för att det var nåt övergående.

 3. Anders skriver:

  Jag har aldrig fattat vad som är så bra med trådlöst tangentbord och mus. Det är ju knappast så att sladdarna är SÅ mycket i vägen?

 4. Mattis skriver:

  När det gäller tangentbordet så håller jag med, dessutom går man miste om USB-portarna. Men de finns ju på framsidan på datorn nu. Däremot är det skönt att ha en mus utan sladd.

 5. Hull skriver:

  Anders // Trådlöst tangentbord har man väl mest för att det är snyggt… Vad gäller musen så är det dock väldigt skönt att slippa sladden. Prova!

 6. Mattis skriver:

  Instämmer. Det är så fint på mitt skrivbord nu!

 7. Anders skriver:

  Känns som om jag har tillräckligt med saker som strålar hemma… 🙂

 8. Mattis skriver:

  Jag misstänkte det. 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.