Årets svenska artist

Salem Al Fakir kommer nu med solomaterial. Han har tidigare bland annat producerat och spelat en del på Snooks senaste platta. Jag vet inte när albumet kommer, men singeln “Dream Girl” är fantastisk. Han befinner sig nånstans mellan Stevie Wonder och Christian Walz. Fast på ett helt eget sätt. Jag citerar från Ginza musik: “Salem är syskon nummer fyra i en skara på sex. Han växte upp i Huddinge med en mamma från Uddevalla och en pappa från Damaskus. Vid 4 års ålder började han spela violin och fingra på familjens piano. Några år senare skrev han körarrangemang och gjorde musik. Vid tolv års ålder började han studera för en rysk konst- och fiolprofessor med påföljande Rysslands-turnéer som soloviolinist. Detta höll han på med till han började gymnasiet. På första EP:n spelar Salem alla instrument, han har lagt körer, producerat och mixat hemma. Behöver man tillägga att det är fantastiskt?”

Du gillar kanske också...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.