• Okategoriserade
  • 0

EU-dagen

I går, den 9 maj, var det EU-dagen. Jag märkte ingenting av det, förutom att bussarna hade små EU-flaggor på taket. Det kändes ganska påtvingat, som någon ovanifrån hade sagt att nu ska vi minsann fira EU. Vem bryr sig? Jag antar att de flesta inte har en positiv bild av EU, och vem vill egentligen fira EU? Sveriges nationaldag firas inte heller speciellt mycket, men där finns det ändå en känsla av historia (den har firats som Svenska flaggans dag sedan 1916) och av stolthet över vårt land. Jag är skeptisk till att EU någonsin kommer att nå dit. I stället spår jag mer nationalism som reaktion på överstatliga samarbeten som EU.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.