Göteborgsvarvet 2012

DSC_3207_gbgvarvet

Lördag 12 maj 2012.

Det var dags för min stora comeback på Göteborgsvarvet. Förra gången fick jag gå de sista fyra kilometrarna när mitt knä inte ville vara med längre. I år hamnade jag i startgrupp 17 eftersom jag inte hade något färskt resultat att placeras efter. Min förhoppning var att springa på 1.45, kanske 1.40. Sluttiden blev 1.43.21. Jag är hyfsad nöjd, men inte helt.

Mitt knä krånglade tyvärr den här gången också, men jag kunde i alla fall springa hela vägen. På vägen ner från Älvsborgsbron sprang jag på för fort och det blev lite för mycket för knät. Sen kändes det inte bra när jag kom fram till Eriksberg. Jag ville inte riskera att få ett långt träningsuppehåll igen, så jag tänkte att om det känns så här under löpningen längs Eriksberg så bryter jag. Men det gick över, och jag kunde springa utan större problem resten av loppet. Men jag kunde inte springa på alltför mycket.

Det är så klart svårt att veta om det hade någon betydelse för resultatet, men jag hade åtminstone mycket kraft kvar för en spurt på slutet. Något som däremot var bra var vädret. Dagen började inte så bra med moln och bara tio–tolv grader varmt. Men lagom till att jag skulle ställa mig i startgruppen så kom solen fram och värmde skönt. Jag hade våndats innan hur mycket kläder jag skulle ha på mig, men solen avgjorde och det funkade bra med shorts och t-shirt. Perfekt löparväder med blå himmel, sol och sisådär 15 grader varmt gjorde det hela till ett riktigt bra lopp.

Nästa år, då blir det en ännu bättre tid! Nästa planerade tävling är Midnattsloppet 25 augusti. Då blir det en mil i stan och förra årets resultat på 46:05 ska få sig en putsning.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Men hur jädra långt är det där loppet egentligen?

  2. Mattis skriver:

    Tjugoen kilometer och nittiosju meter. Plättlätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.